[website ontwerp] [website bouwen] [Index Hoofdpagina]
[Australie 00 Info]
[Under Construction]
[Kies een persoon]
[Contact]
[]
[Woodford 001]

Een eigen huis, een plek onder de zon


Wij hebben in januari de eerste aanbetaling gedaan en op 2 februari een tweede betaling overgemaakt. Op 25 februari 2011 was de "settlement". Wat dit allemaal betekent? Wij zijn nu de trotse bezitters van lot 49, een stuk land van 36 meter breed en 83 meter lang is 3000m2. Het land is vlak met alleen op de eerste meters een aardig hellinkje. Er staan geen bomen op en ons is verteld dat het goede aarde is. Er zit geen steen in de bodem, dus vlak maken om te gaan bouwen moet een makkie zijn als je een graafmachine of bobcat bent, maar ja, wie is dat.


Het is een estate waar zo’n 115 stukken land worden verkocht. Op Google maps kun je het vinden als je zoekt op Lot 49 Kropp Road, Woodford, Queensland. Het is allemaal grasland, dus een zitmaaier is in beraad. De beslissing moet vallen tussen een handgeschakelde of een automaat (en dan nog het merk).


Er zijn een paar restricties met bouwen. Het moeten allemaal nieuwe materialen zijn, het huis moet minimaal 10 meter vanuit de weg liggen en het woonoppervlak moet minimaal 180 m2 zijn, incl. een dubbele garage. Verder mogen we een grote schuur, een Grannyflat (een gastenverblijf met twee slaapkamer, een badkamer, een keuken en een shower) en een zwembad bouwen. We zijn nu druk bezig om het juiste huis te vinden om te bouwen.


Voor we kunnen starten moeten we nog een paar cursussen volgen. Je hebt hier sowieso een white card nodig om op bouwplaatsen aanwezig te mogen zijn. Volgens Fiona is dit een soort VCA. Voor de aanleg van elektra en leidingwerk moet je een certificaat hebben (of laten doen kan natuurlijk ook). We gaan er achteraan om dit zelf te kunnen gaan doen.


Wij hadden dit niet kunnen doen zonder hulp van Peter & Jacqueline. De banken hier geven pas een hypothecaire lening als je drie maanden vast werk hebt. Aangezien ons spaargeld niet voldoende was, hebben wij voor 5 jaar een lening bij Peter & Jacqueline afgesloten, zodat we kunnen starten met een van onze dromen (en nachtmerries!) het bouwen van ons eigen huis. Doordat we nu eerder kunnen starten scheelt het in ieder geval een paar maanden huur en wie weet kunnen we de komende Oud en Nieuw in de schuur vieren. Dit is echter nog ver weg, maar de planning voor de komende maanden ziet er ongeveer zo uit: In maart de plannen goed laten keuren, de "Kit Home" kopen en een bedrijf zoeken die de "concrete slap" (fundering) kan neerleggen. Als in April de fundering ligt, zou in mei begonnen kunnen worden met de bouw van het totale huis in "Lock Up Stage", het huis kan dan op slot, maar heeft binnen nog nauwelijks iets. Vervolgens eerst het gastenverblijf afbouwen en hierin gaan wonen (hopelijk vanaf augustus) totdat ons echte woondeel klaar is. Klinkt erg mooi en makkelijk en dat zal ook zo wel...... niet zijn. We zien wel. Tot zover het eerste stukje Woodford.


  

 Woodford

.nl

Ebbel

er jaarlijks een aantal grote festivals worden gehouden in Woodford?


er vanuit het hele land mensen op afkomen?


  

Wist je dat...