[website maken] [website ontwerp] [Index Hoofdpagina]
[Australie 00 Info]
[Under Construction]
[Kies een persoon]
[Contact]
[PP Fiona 002]
[PP Fiona 000]

Ik wist echt niet wat ik allemaal zag, dit was niet het Australie dat ik me herinner. Aan winkels geen gebrek (in deze buurt dan), en een heleboel personeel overal, in winkels maar ook in banken. Je wordt hier ook over het algemeen vriendelijk geholpen. De winkels zijn bijna allemaal zeven dagen in de week open, maar de meeste sluiten rond vijf of zes. McDonalds, Hungry Jack's en anderen zijn hier 24 uur open. Alle winkels en eetgelegenheden zijn uiteraard voorzien van airco. Dit is niet altijd prettig omdat het soms echt te koud is.

 

De wegen op en rond Brisbane slippen ook behoorlijk dicht in de spits, maar dat is hopelijk na de wegwerkzaamheden die nu volop aan de gang zijn, over.


Het is makkelijker om een huis te huren, dan een telefoonabonnement (van $10 pm) af te sluiten. Hier moet je je legitimeren en punten verzamelen. Je hebt naast je paspoort (70 punten voor een Australische) ook nog andere documenten nodig waar jouw adres op staat.  Dit is uiteraard zeer moeilijk in het begin, omdat je nog geen officiele post krijgt. Uiteindelijk wel gelukt natuurlijk.


Het was makkelijker om voor Koos een Taxnummer aan te vragen dan voor mij (komt door de aanvraag van het visum. Doordat daarvoor alles al is gechecked doen ze dit niet nog een keer). Ik moest alles weer laten verifieren en tekenen, moest het met de post aanvragen ipv internet. Zodoende heb ik het nummer nog steeds niet (begin Februari).


Ik heb veel formulieren in moeten vullen, alles moeten ondertekenen etc. Ze leggen hier veel vast en doen veel met standaard contracten (hetgeen betekent dat je de helft kan schrappen omdat dit niet van toepassing is).


Ik heb circa 15 sollicitatiebrieven uitgedaan, maar het is nog steeds afwachten. Ik wil nu echt wel aan het werk. Het gekke is dat er hier geen uitzendburo zit. Dit heeft ons nu wel op een idee gebracht, om mijn idee dat ik vorig jaar in Nederland had, (uitzendburo voor backpackers) te onderzoeken. Nu dus niet alleen voor backpackers maar ook voor Australiers die tijdelijk werk zoeken (zoals ikzelf)......


Ik mis het werken en de collega's wel hoor. Ik denk nog regelmatig terug aan deze goede tijd. Hoe fijn het toch is om een lange vakantie te hebben, hoe graag ik nu toch wel aan het werk ga.


Wat voel je je verloren als je geen internet tot je beschikking hebt. Je wilt van alles opzoeken en uitzoeken maar dit kan dan niet. Gelukkig na 7 weken zijn we weer met de rest van de wereld verbonden (ik hoop dat ze mij nog kennen....)

 Kattebelletjes

.nl

Ebbel

het heel vervelend is om je was droog te krijgen als het drie weken nat is?


de structuur van je haar veranderd en Ik nu weer veel meer krullen heb?

Wist je dat...