[website ontwerp] [website bouwen] [Index Hoofdpagina]
[Australie 00 Info]
[Under Construction]
[Kies een persoon]
[Contact]
[Australie 29]
[Australie 27]

Maandag 28-2-2011 t/m zondag 06-3-2011 


Maandag; vandaag zijn wij bezig geweest om de papieren van het land "gestempeld" te krijgen. Dit zou in Caboolture kunnen, maar nu bleek dat je het gewoon op kan sturen, wel zo handig, maar wel aangetekend dan maar. Brendan is weer naar de kapper geweest. Verder zijn huiswerk gedaan (het lezen gaat echt al heel leuk) en toen weer vroeg op bed.


Woensdag; container komt aan in Woodford. Eindelijk hoeven we geen opslagkosten meer te betalen en kunnen we bij onze spullen. We moesten er wel heel vroeg zijn, om precies te zijn 0700 uur bij het land. Wij waren op tijd (ja echt waar) maar de vrachtwagenchauffeur was er al een half uur. Met zo'n grote vrachtwagen over de aarde rijden dat ging goed. Toen moesten zijn zijpoten worden uitgezet om onze (uiteraard volle) container op z'n plek te zetten. De chauffeur stapte uit zijn cabine, pakte zijn afstandsbediening en begon de container te tillen. Alles begon te wiebelen maar hij ging rustig verder en verder en nog meer wiebelen. Toen stond hij, zonder problemen. De chauffeur keek om en zei; dat was even spannend. Hij had op de papieren staan dat het een lege container was en dat is geen probleem op een zachte ondergrond. Een zware container zoals het onze was toch wel even een ander verhaal. Weer een gelukje dus.


Vrijdag; Wij gaan aan betaald fitness doen (althans proberen) Vanaf vandaag gaan we in een special aangewezen wijk in Caboolture (vlakbij) folders rondbrengen van Penny Miller. Dit is een firma die huishoud producten verkoopt die leuk en handig zijn (en soms ook niet). Vrijdag brengen wij de folders om ze maandags weer op te halen. Als de mensen de folders niet hebben buiten gelegd, moet je een briefje in de bus doen en woensdag terugkomen of aanbellen. Op woensdag haal je de rest op. Dan krijg je ’s ochtends ook de spullen die van de week ervoor besteld zijn, die moet je zelf ordenen etc.  Op vrijdag ga je circa 150-200 folders weer in andere straten brengen. Zo ben je in 6 tot 8 weken door je wijk heen en begin je weer opnieuw, met een nieuwe folder. Waarom we het betaald fitness noemen; het betaald alleen als mensen wat bestellen. Dan krijg je 20% van het bestelde bedrag. Omgerekend zo’n $7 per uur dus (over de laatste 2 weken).

  

 Week 9 - 2011 (onze 11de week)

.nl

Ebbel

wij $88 per dag hadden moeten betalen voor huur voor een container?


wij hem gaan verkopen zodra de schuur staat omdat ze nu gewild zijn


waarschijnlijk hetzelfde bedrag ervoor terugkrijgen als dat wij ervoor hebben betaald?

Wist je dat...