[website ontwerp] [website bouwen] [Index Hoofdpagina]
[Australie 00 Info]
[Under Construction]
[Kies een persoon]
[Contact]
[Beachmere]
[Australie 13]
[Australie 15]

Maandag 27-12-2010 t/m vrijdag 31-12-2010


een hele gekke week, zoveel te regelen, maar dat kan allemaal niet tussen Kerst en Oud en Nieuw. Internet en mobiele telefoon zijn nog niet mogelijk. Het regent heel veel (en we weten we nu waar dat toe geleid heeft). De was werd niet meer droog, er was geen droger in heel Queensland verkrijgbaar En Australie is er (uiteraard) niet echt op ingericht om iets te doen met kinderen binnen. Veel verder dan McDonalds zijn we  niet gekomen. Er zijn wel bowlingbanen, maar dan houdt het wel op. We hadden wel naar Brisbane kunnen rijden, maar dat vonden we weer te ver. Daar hebben ze zelfs een (indoor)ijsbaan, maar wij hebben voor deze winter wel genoeg ijs en sneeuw gezien. We zijn nog wel, toen het even niet regende, naar het strand in Beachmere geweest.


We hebben in ieder geval wel een Medicard aangevraagd (een soort gratis ziekenfonds) en ons ingeschreven bij Centrelink (overheidsinstantie voor uitkeringen maar ook kinderbijslag). Koos zijn TAX-filenumber is al binnen. Die voor Fiona moet schriftelijk aangevraagd worden met een hoop kopieen en handtekeningen. Dit zal dus wel even gaan duren.


Oud en Nieuw 2010/2011


wij hadden besloten om niets te gaan doen. Er waren feesten in Caboolture, maar de kinderen waren eindelijk in het ritme van slapen (ondanks dat ze rond 06.00 uur wakker zijn elke ochtend), en dat wilde wij niet verstoren. Wij zijn dus thuis gebleven en hebben tot een uur of 22.00 Wii gespeeld, lekkere dingetjes gegeten, en daarna naar bed gegaan. Koos heeft nog wel even gekeken of er vuurwerk was, en hij heeft wel wat gezien, maar dat was heel minimaal en niet te vergelijken met Nederland. Omdat het bij ons eerder twaalf uur was dan in de rest van de wereld, konden we SMS-jes sturen naar Nederland, om iedereen een gelukkig nieuwjaar te wensen. We kregen er dan ook snel een paar terug. Een van onze goede voornemens is om een goede poging te doen om 2011-2012 in ons nieuw te bouwen huis te vieren.

 Ons eerste Aussie Nieuwjaar

.nl

Ebbel

oudejaarsdag winkels open zijn tot een uur of 19:00 uur en op 1 januari ook open zijn?


de uitverkoop start op 1 januari?


Fruit, vlees, alcohol en sigaretten hier duurder zijn dan in NL?


  

Wist je dat...